2012. augusztus 2., csütörtök

Rendelésre készült...

Ha az ember egyszer elkezdi a kancsóterítő-hímzést, akkor elég nehéz abbahagyni. A jelek szerint legalábbis. A blog történetében még sohase történt olyan, hogy valaki vásárolni szeretett volna egy-egy példányt a munkáimból, de most megtörtént ez a boldogító esemény, ráadásul egyszerre többen is megkívánták a terítőmet (egy ideig komolyan fontolgattam, hogy nem valami eszelős összeesküvésről van-e szó), és a kancsós poszt utáni héten nem kevesebb, mint 4 azaz négy(!) olvasóm (+ az anyukám, de nála ez elvi kérdés, mindig mindenből kér egyet) kérdezte meg, hogy vajon hajlandó lennék-e neki is készíteni egyet...? Hát hogyne lennék hajlandó, eszem a zúzájukat, egész meghatódtam a kérésüktől!
Így aztán további minták, színek, anyagok, formák, és gyöngyök felkutatásába kezdtem, és ez lett a végeredmény. Csini, el kell ismernem, csini!

(kattintásra sokkal nagyobb lesz)

Meg vagyok őrülve ezekért a Swarovski-gyöngyökért,
olyan hihetetlenül ragyogó a színük, mintha valódi drágakövek lennének.

13 db. zsibongó tömeg:

Leki-Rita írta...

Gyönyörűek, de talán a zöld a favorit!

martinelli írta...

Nagyon szép, gratulálok!

Laucica írta...

Sose vetemednék rá ilyen unalmas, egyszerű, egyszínű mintára, aztán meg megnézed a kész tárgyat, és hűazannya, ez gyönyörűen néz ki!!! Tényleg nem csoda, hogy négyen is lecsaptak rá (plusz egy- ezt az érzést viszont nagyon ismerem:)))

Mademoiselle írta...

unalmaaas?!

na jó, tényleg az, úgy hímeztem, hogy befűztem hat tűnyi fonalat, aztán mikor elfogyott, más színűt fűztem be, és dolgoztam a másikon is kicsit, hogy változatosabb legyen kissé. És közben meghallgattam másfél tucat tudodmilyen "könyvet", ami miatt halálosan szégyenlem magam, de nem bírt más belemenni a fejembe :-)

Anyinyóka írta...

Szépségesek a minták, a színek, és hát ezek a Swarovski kristályok, na és mindezek együtt csodásak.

Névtelen írta...

Természetesen csodásan ódon mind!Mindenki a tejszínes kannájára kérte?
Egy kérdésem lenne,Anita:
A vászon kimondottan ilyen vagy te dolgoztad el a széleit így?

eSti írta...

Azt a hét meg a nyolcát! Nálam a joghurt áll 2-3 napig a konyhapulton, (randa) gézkendővel letakarva. (folyton bújtatom ide-oda, ha vendég jön) Most új magasságokba emelted a "kancsó-terítő" fogalmát!

Mademoiselle írta...

Köszi mindenkinek :-)))

@Emőke: a vászon kimondottan ilyen, horgolós boltban lehet kapni, lenvászon, azsúrozott kis bigyók mindenféle formában (kerek, négyzet, háromszög, nyolcszög stb), hogy körbe lehessen horgolni.

Laucica írta...

Na ugye?:) Nekem se megy most semmi, minden unalmas:( Én most a Forró szél sorozatot nézem:D fent vannak youtube-on, nagyon jóóóó:)

Móni írta...

Hűű, gyönyörűek lettek! :)

Szilvi írta...

Tényleg csodaszépek!! Utánanéztem ennek a vászonnak de nem találom sehol. Van valami neve?

Mademoiselle írta...

Franciául "napperon á crocheter" a neve, itt szoktam venni őket, de biztos máshol is lehet kapni:
http://href.hu/x/ia10

Szilvi írta...

Köszönöm! Így már találtam angol oldalon is! Hamarosan postázom a négyzeteket.