2011. augusztus 8., hétfő

lapzsemle...

Muszáj azonnal hírt adnom arról amit találtam, azaz, hogy a Broderie Creative Mains & Merveilles című francia magazin legújabb, 40-es számának témája: La Broderie Hongroise, azaz a magyar folklór hímzés! Csodaszép minták vannak benne, igazán ízlésesen és csinosan mutatják be benne a kész hímzéseket, öröm ránézni.

Íme a borító, és még néhány oldal a kedvenceim közül,
nézzétek meg, és gyönyörködjetek ti is!

15 db. zsibongó tömeg:

Monika írta...

Óóóóóó! Egyik kedvenc újságom, de egy éve már nem lehet kapni a városunkban a legnagyobb újságárusnál sem.:(
Férjem ,amikor külföldre utazik, sosem találja meg.:(((( Sem ezt, sem Isabelle Vautier könyveit.:(
Megy Párizsba szeptemberben, szerinted hol érdemes keresnie és találnia???????
Köszi!!!!

Mademoiselle írta...

Gondolom bármelyik újságosnál. Legalábbis itt vidéken minden újságosnál lehet kapni, egész biztos, hogy akkor Párizsban is :-)

Ami az Isabelle Vautier könyveket illeti... hmm... mennyi időre megy Párizsba? Mert ha érkezésekor esetleg megrendelné az amazon.fr-ről a hotelbeli címére, azt 2-3 munkanap alatt kiszállítják, és a legtöbbször még postaköltséget se kell fizetni érte.

Mademoiselle írta...

Nem is tudtam, hogy ezt Magyarországon is árulják. De jó, hogy már otthon is hozzá lehet jutni ilyen szép kiadványokhoz :-) régen ölni tudtam volna egy-egy Country Living számért, de csak egy helyen lehetett kapni valahol a Rákóczi úton asszem, és ott is kifutott számokat drága pénzért.

Laucica írta...

Itten délen mindegyik FNAC-ban van mindig Isabelle Vautier (unom is bámulni szegényeket, nem tudom, hogy sose veszi meg senki, vagy cserélődnek, mégiscsak sok a turista itt), a hímzős újságok viszont ritkák, csak nagy újságosoknál találni, leginkább a nagy szupermarketek külső részlegében. Úgyhogy nem lehet megjósolni, mi a felhozatal Párizsban!

Laucica írta...

Ja, de egyébként azt akartam írni, hogy igen-igen-igen, gyönyörű ez az újság! Zömében színátmenetes DMC perlét használnak, és ez igazán új életet lehet ezekbe a hímzésekbe! Vagy nem is színátmenetes az a fonal, hanem inkább egy-egy szín árnyalatátmenetesei:))

Mademoiselle írta...

Komoly? Én meg azt hittem, hogy minden újságosnál ugyanaz a kínálat. A környéken még elrendezésre is hót ugyanolyan minden újságos, a belvárosban is, a szupermarketben is, a kertvárosban is :-O

Mademoiselle írta...

Csak azt nem tudom, hogy az első oldalon, a tartalomjegyzék alatt az a pirossal hímzett párnát milyen színnel hímezték. Mert az van aláírva, hogy Modelé brodé avec du no. 57, de én 57-es színt egyáltalán nem találtam a DMC perlék között. Szerintem azt elírták. Úgyhogy maradok a 817-esnél, még az lehető legmagyarosabb árnyalat szerintem.

Laucica írta...

Szinte mindegyik hímzésben van 57-es! A DMC honlapon a keresővel rátaláltam, pont olyan piros, amilyen a képen, de sem a nagyítható színkártyában, sem az átváltótáblázatban nincs benne. A webboltban, ahonnan rendelni szeretek, ott sem találtam. Vagy régi vagy új szín:) Mire sorrakerül nálam, kiderül, mennyire lesz szép 817-tel:P
Egyébként nálam a 7. oldalon lévő szív vagy a 9-en lévő terítő a favorit!

Mademoiselle írta...

Te honnan szoktál rendelni?

Monika írta...

"Gondolom bármelyik újságosnál."---most vagy ő ügyetlen a drágám,vagy....Próbálom leplezni csalódottságomat,amikor ilyenek nélkül jön haza,azt mondva,hogy SEHOL nem talált.

Mamzi: a városunkban lehetett kapni ezt az újságot, de eltűnt, nem tudom,hogy Pesten mi a helyzet.

Mademoiselle írta...

El vagyok képedve Mammka, de tényleg. Én még soha nem vettem újságot Párizsban, úgyhogy nem ismerem a kínálatot, csak megszoktam, hogy idelent mindig van mindenféle lap. Mindig mondom én, hogy Párizs az egy fura hely... :-)

Laucica írta...

http://www.universbroderie.com/ Az árakat nem nagyon tudom mihez viszonyítani, de gyorsan szállítanak és nagyon nagy a fonalválasztékuk! Péntek óta ölelgetek három mohair hímzőfonalat is most már, gőzöm sincs minek rendeltem, de olyan szépek, muszáj volt kipróbálni!:)
Párizsban a lányok nem hímeznek, hanem divatoznak, nincs kereslet! Na jó, vicceltem, nem tudom miért van ez, de Brüsszelben több francia hímzős újságot láttam egyetlen újságosnál, mint Párizsban az összesben:(

Mademoiselle írta...

Én is ott! :-) meg néha a Des Filles et une Aiguille-nál meg a Le Comptoir des Fées-nél, ott nagyon jó kis kiegészítő apróságok vannak.

Laucica írta...

Még jó, hogy nincs időm most igazán belemélyedni ezekbe az oldalakba, mert már majdnem nekiálltam regisztrálni és kosárba pakolni! Jaj nekem:( de ránéztem az etamine vászonra, és azt írja, hogy az evenweave, akkor mégiscsak sima hímzővászon, juhú, akkor mégiscsak ki tudom próbálni a hardangert külön befektetés nélkül, de már három másik technika várakozik most a sorban, amit most azonnal meg kell próbálnom. Hol jár az eszem?

Névtelen írta...

Bocs, hogy csak úgy belekotyogok, de én is többször kiakadtam, hogy a családtagok újság nélkül tértek haza Párizsból, mondván, hogy nem kapható az utcai újságosoknál. Úgy döntöttem, hogy meggyőződök igazmondásukról:)és a következőt tapasztaltam. Kb. 10:1 arányban kapható x magazin az utcai standokon, viszont áruházban (legyen akár icipici is, nem kell szupermarket)nagy volt a választék.