2011. július 25., hétfő

filcelő...

A minap kaptam ajándékba néhány darabka színes filcmaradékot, úgyhogy most addig játszom velük, míg el nem fogynak. Nagyon szórakoztató! Eddig ezek készültek el:

csip-csipkés madárkák(katt a nagyobb képért)

needlebook, avagy tűtartó izéke
valami frappáns magyar elnevezésen töprenkedem...
(katt a nagyobb képért)

Itt találjátok a szabásmintákat is, ha netán kedvetek szottyant filcelni egy kicsit:

__________
u.i.: Ezeken felül készült még egy pár piros gyöngyökkel (majdnem)teliszórt, madárkás-pántlikás, napsugárszínű mamuszka is, de a főpróba közben olyan példátlanul nagyot nyaltam benne a parketten (élénk kékre és zöldre vertem a térdem), hogy nem tekinthetem elkészült műalkotásnak, míg meg nem oldom a csúszásgátlás égető kérdését...

8 db. zsibongó tömeg:

Zsuzska írta...

Szia !
Nagyon aranyosan a madárkák és nagyon tetszik a "tűtartó izéke" is. Szerintem szabadalmaztasd a nevet :)
Kérdezni szeretnék: a madarak "szárnyait" Te csináltad ? Hogy kell ilyet?! Már több blogon is láttam, de igazából azt sem tudom a neten milyen címszó alatt kereshetném.
Köszönöm

Mademoiselle írta...

nem, nem én csináltam őket (hah, jó is lenne, ha így tudnék csipkézni...). Az Etsy-n találtam őket, lace applique néven kell őket keresni, és rengeteg féle van. Ezek ilyen kis gépi csipekek, és nem is drágák, 5 darabot adnak 3,50 dolcsiért. Amikor megvettem őket, még nem tudtam mire fogom használni, de nem bírtam ellenállni nekik, úgyhogy beraktároztam, hogy egyszer csak jó lesz valamire, és tényleg :-)

muzlyke írta...

aranyosak! :)

Laucica írta...

És milyen nagyon szép helyet találtál ezeknek a csipkeizéknek!!! Irtó jól néz ki! Már molyon megcsodálgattam őket, olyan jól illenek a filchez, ki hinné pedig, valahogy annyira nem egy családból valóak.

Kála írta...

Nagyon jól néznek ki! Ilyen kis tűtartó izékére pedig feltétlenül szükségem van nekem is :-D

negyvenketto írta...

mamuszkatalp-ügyben: a vannak olyan gyerekzoknik, aminek a talpán ilyen kidomborodó gumiszerű minta van, hogy ne csússzon. valami olyasmi esetleg? nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem ez lehet az: http://www.hobbisziget.hu/spd/P0908/Leeho_puffy_textilfestek_20_ml_FPPU20D36 biztosan kapható kevésbé... hmmmm... rikító színben

melcsilla írta...

Szuper tűtartó:)
Én is pont ezekre az apró csipkecsodák lelőhelyére voltam kíváncsi, köszönöm az infót!

Szera írta...

KÖSZÖNÖM!!! Nekem nagyon tetszenek. :)