Egyesült Takaró Rovat

Ne feledjétek, a JÁTÉKRA bárki jelentkezhet egészen október végéig, a
nagy.takaro@gmail.com-on
A részletekről ITT olvashattok, a logót pedig ITT találjátok.
Szeretettel várok mindenkit!
Takaró rovat V. - avagy az utolsó előtti...

Megint megvártam egy nagyobb adagot a fotózzással, ami most se sikerült sajnos igazán, mindegyik négyzet sokkal de sokkal szebb élőben mint a képen. Ez az utolsó előtti képmutogatás, az utolsóval megvárom a későn érkezőket, és egyben mutatom meg őket, ezek itt az eddig a napig beérkezett darabok.
Sok és sokféle négyzet érkezett most is az előző rovat óta, mindegyiket külön szeretem, az egyszínűeket épp úgy, mint a tarkákat, egyre teljesebb kép él a fejemben a takaróról. alig várom már, hogy egyben lássam.
Nem szaporítom tovább a szót, inkább mutatom a szépeket:

Andi különleges darabjai, kár hogy nincs blogja a hölgynek, 
napestig el tudnám nézegetni a munkáit:
Era különleges alkotásai, az Era-Perlina blog asszonyáé:
  
Krisztina munkái, kár hogy a tapintást nem tudom közvetíteni képernyőn keresztül, 
mert olyan jó az anyaguk:
 Resi aranyos kötöttkéi:
Pantu munkái, aki a Pantublogon piszmog össze mindenféle szépségeket:
Eszter négyzetkéje, akit több helyről is ismerek, 
de akinek a blogját sajnos nem tudom belinkelni, 
mert a freeblog nem enged csatlakozni. Segíccség!
Judit finomságos horgolmányai: (határozottan Judit nevű játékosokból van a legtöbb, ami vagy azt jelenti, hogy sok a Judit nevű magyar nő, vagy azt, hogy a Juditok különösen kreatívak. Szerintem az utóbbi :-)
 Variációk egy témára, 
avagy Györgyi négyzetei a Foltvarroncz-blogról:
 Ildina pihepuha kötöttjei, aki egy valódi Kincsestár úrnője:
 LegremekBlans alkotásai, olvassátok a blogját, mert úgy ír, mint egy istennő:
(ööö... amint megtalálom, linkelem. 
Amióta újra kellett telepíteni a gépemet, és elvesztek a könyvjelzőim, semmit sem találok:-(
 Iza jópofa ráadás négyzetei a múltkori szállítmányhoz:
 A kedvenc bloggerem küldeményei, a Mammkáé
ugye őt nem kell bemutatnom? :-))
 Szépszínű müncheni-szállítmány, Ilditől:
 A szépnevű Rilla munkái, akinek a nevéről mindig Rilla-my-Rilla jut eszembe az Anne Shirleyből, 
és ezért mindig mosolyognom kell, ha rájuk nézek :-)
 ____________________________
Takaró rovat VI. - extra kiadás

Ez most egy ilyen megkésett takaró rovat, jóóó sok négyzetke gyűlt össze, amit meg szeretnék mutatni, de kérlek még véletlenül se gondoljátok, hogy slendriánságból vagy nemtörődömségből húztam eddig, szó sincs róla, mindössze arról van szó, hogy rá kellett jönnöm, hogy a négyzetfotózás valószínűleg a legnehezebb feladat a világon. Legalábbis ami engem illet, toronymagasan túlszárnyalja a képességeimet. Úgy érzerm, hogy hetek óta mást se csinálok, csak négyzeteket fotózok mindenféle napszakban, mindenféle beállítással, különféle hátterekkel, és nem és nem és nem sikerül egyik fotónak sem igazán visszaadnia azokat szép színeket és formákat, amiket élőben látok az általatok küldött négyzeteken. Lehet, hogy a kész takaróhoz profi fotóst keresek majd, hátha elleshetek tőle egy-két trükköt.

Szóval azért késett ennyit ez a rovat, mert kerestem a tökéletes fényt, hátteret, és beállítást, amivel igazán szép képeket készíthetek, és akkor újrafotóztam volna az összesmindegyik négyzetet, de én ehhez még nagyon amatőr vagyok, tikkel a szemem, mint az ősmókusnak a Jégkorszakból és feladtam.

Úgyhogy most az lesz, hogy gyönyörű négyzeteket mutatok nektek bénácska fotókon, de legalább sokat és sokfélét. Azért is akartam jó fotókat, mert ez egy klassz adatbázis és ötletadó gyűjtemény lehet olyanok számára, akik takarót akarnak maguknak, és mintákat, inspiráló formákat keresnek hozzá.

Ezúton is köszönöm nektek az hozzájárulásotokat a takarómhoz, és hogy ne csak panaszkodjak, elárulom, hogy nagyon bevált a határidőhosszabítás, máris több négyzet van, mint a szükséges fele, és elég sokan írtátok, hogy úton vannak újabb csomagok, úgyhogy még az is lehet hogy meglesz a teljes létszám, de legalábbis nagyon kevés darabbal kell kiegészítenem majd. Ez lesz a legjobb karácsonyi ajándékom!!!

Ime a mai napig beérkezett, és még meg nem mutatott négyzetek:
A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők.

1. Krizantám, a filckirálynő, egész komolyan állítja, hogy ezek az első virágok és négyzetek, amiket életében horgolt, és mivel ő mondja kénytelen vagyok elhinni, és sóvárogva sóhajtozni ilyen őstehetség birtoklásáért...

2. A Horgoló Bertus küldte ezt a három egyszínűt, a fehéreket igazi babafonalból, aminek révén kénytelen voltam újragondolni, amit a műszálas fonalakról hittem, mert ezek valami istenien puhák és melegek, szinte simogatják a bőrömet.

3. Ezt a három szépséget Ibolyától kaptam - a 3D-s virágos különösen tetszik -, akinek a blogját sajnos semmilyen könyörgésre se nyitja meg böngészőm, pedig blogspotos blog. Ibolya, ha erre jársz, segíííccs!

4. Ez a négy anyagában mintás kék és fehér a többihez képest szinte a szomszédból érkezett, egész pontosan innen Franciaországból. Petite Tête, egy szintén Franciországban élő magyar leányzó küldte, akinek érdemes benézni a blogjára, mert csodaszép képekkel van tele.

5. A két kiscsirke szintén helyből érkezett Laucicától (potom 1000 km-rel délebbről), akinek voltam elég pofátlan átcsórni a fotóját a blogomba, de így egálban vagyunk, mert a múltkor meg ő csórta át az én képemet az ő blogjára, amikor ő volt fotózási válságban.

6. A következő adagot Jucustól kaptam, és az az első, a keresztbe-horgolt darab valami egészen különleges, mert a négyzet sarkától kezdte el horogolni, úgy képes volt megtartani a négyzet formát. El sem tudom képzelni hogy csinálta, de odavagyok érte :-)

7. A másik Judittól is megérkeztek a négyzetek, ezek is egyszínűek, és finom puhák, melegek. Mindig nagyon örülök az egyszínű négyzeteknek, abból jó sok kell, hogy a tarkák közé varhassam majd be, hogy megmaradjon a takaró "egyensúlya", én is egyszínűekkel fogom kiegészíteni majd, ha esetleg nem gyűlik össze mind a 210 darab a játék végéig.

8. Még egy harmadik Judittól is érkezett egy aranyos nagyinégyzet, egyik kedvenc blogom, a Virágaim, angyalaim... írójától. Határozottan Judit nevű játékosból van a legtöbb :-))

9. Ez a három mesés darab Katalintól érkezett, nem tudom említettem-e már, de a lenvászonra dolgozott horgolt ezmegaz technika különösen a szívem csücske, nagyon jól összeillik a két anyag, és ezek is csodásan sikerültek. Katalinnak sajnos nincs blogja, de a Ravelryn megtekinthető jópár munkája Catkinfelt név alatt.

10. Ez négy szép kékfehérség Angliából jött, egy óóóriási nagy színes-pöttyös borítékban, már annak a látványától is felvidultam, hát még amikor megláttam a feladót, és a tartalmát. Van Szilvinek kézműves blogja is, de nem tudom, hogy ismeritek-e a Tea-idő című blogját, telistele olyan angliai képekkel, hogy láttukra mindig rögtön Angliába akarok költözni

11. Ezt a két adag négyzetet egyazon otthonból, de két készítőtől kaptam, Zsókától és Melindától, anya-lánya alkotás, két vidám és bűbájosan kedves hölgy, akiken látszik, hogy nagyon értenek a kötés-horgoláshoz, remélem én is egyszer majd ilyen szintre jutok.

12. Ez a két tejcsokibarnát Encytől kaptam, ki társam a Molyban, folyton nutella ehetnékem van ha rájuk nézek, nyami :-)

13. Belinda le sem tagadhatná a munkáit, annyira Belindás mindegyik, a négyzetek is azok, két légiesen finom szalagos, csipkeszerű, és egy édesbájos macis, szeretem mint a hármat.

14. Anikótól kaptam ezt az öt csudaságot, ő is a 200 horgolt négyzet könyvből dolgozott, és már annyian említettetétek ezt a könyvet, hogy a sürgősen beszererzendő könyveim Top 10-es listáján már a második helyen szerepel, közvetlenül az új L.M.Montgomery könyv után.
Anikónak sincs sajnos blogja, de az ő munkái is fönt vannak a Ravelryn molani néven, én mondom, érdemes bekukkantani.

15. Melcsillától is kaptam két csinos nagyikoczkát, attól a Melcsillától (az összes Melcsillák közül...), akinek a blogja szintén régi nagy kedvencem, mert gyönyörűségeket alkot, és mert az egész blogjának a hangulata olyan rózsaszínű és vidám és megnyugtató...

16. Ha Krizantám a filcből készült dolgok királynője, akkor Márta a horgolt táskáké, a Kepi-táskáké, hogy márkanéven szóljak, csodás érzéke van a színekhez és fonalakhoz, és pont tőle kaptam ezt a tarka sokaságot itt a képen, mindegyik más, és mégis mindegyik ugyanaz, és szééép!


Kedves nézőink, ez volt mára a Takaró rovat extra, 
a következő héten újabb darabokkal jelentkezünk, 
maradjanak velünk, és jóéjszakát!
_________________________

Takaró rovat V. + szolg.közl.

Sokan szokták írni a jelentkező emailekben, hogy klassznak tartják az ötletet, de igazából el sem tudják képzelni hogy fog ez az egész egyben kinézni, úgyhogy a mostani rovatban az új négyzetekből megpróbáltam "modellezni" a takarót, mozaikszerű elrendezéssel. A képre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek. Tarkabarka és különös, de valahogy mégis összeillenek a darabkák. Nekem nagyon tetszik.


1, 12 - Anton hajócsipkés csodái, Antonéi, akinek a weboldalát már nemegyszer megregéltem itt a Kacatérián a hajócsipke-tanfolyam, és a régi keresztszemes mintákkal kapcsolatban. És ami a hab a tortán, hogy ajándékba készített nekem egy hajócsipke könyvjelzőt a legkedvencebb mintájából (mármint az én kedvencem!), de olyan leheletvékony fonalból, mint a pókháló. Bár én is egyszer ilyen magas szinten művelhetném a hajócsipke művészetét... hjaj...

2, 7 - Ildikó négyzetei a Mosolygós hétköznapjaink blogról, a virágos különösen a szívem csücske, olyan hangulatos, olyan Váratlan Utazásos, nem?

3, 13, 14 - Nóra bonnbajó blokkjai Bonnból, kár hogy nem lehet a puhaságot éreztetni a képernyőn át, mert az a fehér négyzet... brúderkám... én még életemben nem tapintottam olyan pihepuhaságot! Egészen hihetetlen, én mondom...

4, 5, 9, 15 - Emőke szépséges levendulaillatú horgolmányai, ha van időtök, nézzetek be a blogjára, nagyon hangulatos és nőies, az otthonáról készült képei láttán csupa libabőr lettem a gyönyörűségtől... óaza cserépkályha sparhelt, óaza kredenc!!!

6, 8,10, 11, 16 - Dóra pazar alkotásai, a pillangós a kedvencem, meg az egymásba fonódó kötött, de a többi is nagyon különleges, nem is beszélve az ajándékba kapott levendulás illatosítóról. Csupa levendulaillat a dolgozószobám egész nyáron, nagyon szeretem. A négyzeteket Barka-fonalakból horgolta/kötötte, és mellékelte is hozzá a fonalmintákat a nevükkel együtt, én meg elábrándoztam az olyan inspiráló fonalnevek felett, mint Gilice, Tejszínhab, Dáma, 5 órai tea, Medvebocs és Bóbita. Legnagyobb sajnálatomra Dórának nincsen blogja, pedig láttam pár munkáját itt-ott, és azt hiszem a végtelenségig el tudnám nézegetni a képeit...

Szolgálati közlemény!

A szavazás mindent eldöntött, a JÁTÉK új és végleges határideje tehát OKTÓBER 31., addig is repesve várom a játékosok jelentkezését a
nagy.takaro@gmail.com-on
és a hosszabbítás miatti kényelmetlenséget ellensúlyozandó, még egy nyereménnyel bővítem az eddigieket, tehát nem 3, hanem 4 nyertes lesz, de ez titkos ajándék, majd csak a végén árulom el, hogy mi az.

_________________________

Takaró rovat IV.

Mivel egy ideig nem voltam postaládaközelben, egy csomó csomagot egyszerre kaptam meg, úgyhogy beiktatok egy hétközi Takaró-rovatot, hogy megmutassam, micsoda szépségeket hozott a postás időközben.

Azt már egyszer lefotóztam, hogy miben gyűjtöm a neveket a sorsolásra, most pedig azt mutatom meg, hogy miben tárolom a négyzeteket felhasználásig. Mindőtökét külön tasakba tettem, nehogy valami bajuk essen; a nagy hálószobai komód tetején áll a doboz, és olyan jó érzés egy-egy újabb tasakot beletenni, figyelni, ahogy szépen gyűlnek a takaró darabkái.

Az elmúlt egy-két hétben a következők érkeztek:
1. Egy négyszínű-négyzet Rékától, aki mindenféle babavárós gondolatokat horgolt bele, ugyanis épp a kislánya születését várta, sőt talán már a napokban világra is hozta a pipikéjét, akihez ezúton is gratulálok, és boldog mamaságot kívánok neki!
2. Aztán érkezett két elbűvölő monogrammos darab Szillilitől, a Craftigan blog írójától. Nagyon tetszik az ötlet és a betűtípus, a kivitelezés meg pláne, nagyon jól fognak mutatni a takaró legislegközepén.
3. Adéle molytársamtól is kaptam három szépséges négyzetet, fehér és barna színekben, mindegyik nagyikocka más mintájú, és nagyon bonyolultnak tűnnek, de annyira tetszenek, hogy megpróbálom majd leszámolni a mintát róluk, mert muszáj lesz megtanulnom ugyanilyet horgolni!
4. Izabellától is megérkezett a várva várt négyzet, aki még egy bojttal és egyúttal egy jó ötlettel is megtoldotta az ajándékot, ez az édes kis fagyöngyös bojt rögtön megihletett, és el is határoztam, hogy még ilyen kis bojtokkal is tovább bolondítom majd a takaró amúgy is bohém külsejét.
5. Végül, de nem utolsó sorban Maritól is érkezett egy jó vastag csomag, benne négy vidám színű négyzettel, finom puha fonalból, egymáshoz kitűnően passzoló árnyalatokkal, egy kedves levél kíséretében.
Gyönyörűek mind egy szálig, nagyon köszönöm mindnyájatoknak!
(kattintásra sokkal nagyobb lesz!)

_________________________

Takaró rovat III.

A postaládám egész héten kongott az ürességtől, szombaton meg egyszerre érkezett négy(!) csomag is, amiből három takarónégyzetkéket hozott nekem, alig győztem bontogatni (na persze azért megküzdöttem a feladattal ;).

Érkezett egy csomag Edittől, méghozzá egyenesen Spanyolországból, aztán egy másik Katalintól, édes kis hímzett virágokkal, aki ráadásul még Csillagos nevében is benevezett egy négyzettel, ezt nevezem én jó barátságnak, és egy harmadik eSti-től, aki legnagyobb örömömre még két saját készítésű csudaszappannal is megtoldotta a négyzeteket, egy levendulással, és egy holttengeri-iszapossal. Már az illatuk is bódító, alig várom, hogy kipróbálhassam őket.
Köszönöm a négyzeteket lányok,
szuperek vagytok, és ölelnivalóak mind!
_________________________

Takaró rovat II.

Szombat van, tehát előrehozott Takaró-nap. Merthogy holnap elutazunk nyaralni a Világ Végére, és csütörtökig nem leszek netközelben.
Ezen héten Laucicától érkezett két négyzet a takarómba, méghozzá olyan szépek, hogy szó szerint elaláltam, amikor kinyitottam a borítékot. Látszik, hogy Laucica barátosném jól ismer engem, belevarrt-horgolt mindent, amit csak szeretek: egy kis magyar, egy kis francia, egy kis hardanger, egy kis boutis, egy kicsi hímzés, és egy kicsi a kedvenc porcelánomból. Hát nem gyönyörűek?

_________________________

Takaró rovat I.

Vasárnap van, tehát Takaró-nap.
Ezen a boldog héten megérkeztek az első darabjai a leendő TsudaTakarómnak, így még izgalmasabb lett a dolog, mert valahogy kézzelfoghatóvá vált az idea. Olyan jó lesni a postást, fülelni, hogy vajon eljön-e a kapunkig, aztán fejvesztve rohanni elé, aztán tépni fel a borítékot, és olvasni a kedves soraitokat, és gyönyörködni a négyzetekben... hát tisztára odavagyok!
Katitól jött a legislegelső csomag, akinek ugyan nincs blogja, de a lányának igen, ráadásként két szépséges szalagot is kaptam tőle, és olyan gyönyörű bélyegek voltak a borítékon, hogy a férjem rögtön le is csapott rájuk ; a legislegmásodik pedig a Szösszenetes Mártától érkezett, pont olyan lélegzetelállító csomagolásban, mint a képen, cicás, házikós stemplikkel dekorálva (óóó, az a házacskás!). Ezúton is nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
Gyűlnek a négyzetkék a kosárban,
és a nevek is a bonbonierben:
(kattintásra megnő)