2012. május 23., szerda

A Közös Nagy Nyári Móka! - avagy az ÉV JÁTÉKA!!!

Úgy határoztam, hogy mielőtt elibétek terjesztem, hogy miféle nagy dolgot szeretnék tőletek kérni, először is megmutatom, hogy mit szeretnék én adni cserébe, mert ha rögtön a kéréssel kezdem, félek még a fejemre borítjátok az asztalt pimasz merészségem miatt, úgyhogy fehér zászló gyanánt járjanak előttem ajándékaim, avagy lássuk a medvét:

(kattints a képekre)



Nos? Pihe-puha már a szívetek gyarló kis enmagam iránt? Mer' akkor most elmondanám az apróbetűs részt.

Szóval, amint az az előző bejegyzésemből is látható, lakásdekorálás szempontjából momentán épp az ágytakarók lázában égek, és bár serényen dolgozom az egyiken (ráadásul - ó jaj! - a kisebbiken!), ebben az iramban jó ha még ebben az évtizedben végzek vele, egy másikra már nem telik ki az erőmből, és ami még rosszabb, a fantáziámból. Pedig én bizony a másik ágyra is szeretnék egy ágytakarót (kapisgálod már a feladatot?...), méghozzá nem is akármilyet képzeltem el oda, hanem egy olyan frenetikusan fantasztikusat, egy korszakalkotóan, lélegzetelállítóan különlegeset, egy olyat, ami egyedi és megismételhetetlen, ami rabul ejti a szemet, és ami meghökkenti a lelket, amitől libabőrös lesz a kar, amitől elfacsarodik a szív, amitől megroggyan a térd, olyat, ami tele van vidámsággal és kacagással és szépséggel és ötlettel és fantáziával és ragyogással és zenével és mesével...!
Hát ilyen ágytakarót szeretnék én... és hát ilyet nem lehet ám a boltba' kapni... és sajnos egyedül én nem tudok ilyet csinálni...
De veletek igen, ha segítetek, mert ha mindenki csinál hozzá egy kockányit, amibe beledolgozza a jobbik felét, akkor a sok kicsiből egyszercsak egy pont olyan lesz, mint amit elképzeltem, egy olyan takaró, aminek lelke van, és amilyen senki másnak nincs kerek-e golyóbison, de egy kicsit mégis mindenkié...

A lelkesítő szónoklat után jöjjenek a prózai részletek tehát.

- A cél egy 15x15 cm-es négyzetekből álló, barna, kék, és fehér színekben pompázó ágytakaró, melynek a teljes mérete 210 x 225 cm (gigantikus tudom...).

- Mindenki, aki készít egy 15 x 15 cm-es négyzetet, és elküldi nekem, bekerül a sorsolásba valamelyik ajándékcsomagért. Ha több négyzetet küldesz, akkor többször kerül be a neved a kalapba, nagyobb eséllyel nyerhetsz. A minumum nevezés 1 db. négyzet, a maximum nevezés 5 db. négyzet, ez utóbbi esetben értelemszerűen ötször kerül be a neved a kalapba, de egy név csak egy csomagot nyerhet, tehát mindhárom csomagot más-más játékos nyeri.

- Ha szeretnél résztvenni a játékban, akkor írj nekem egy emailt a
nagy.takaro@gmail.com
címre, én pedig elküldöm a postacímemet. A kommentekben való részvételi szándékjelzés ezúttal nem működik, csakis az emailes jelentkezés, mert nem szeretném nyilvánosan kiírni a postacímemet, gondolom megértitek.
Önmagában az emailes jelentkezés nem kötelez semmire, ha időközben meggondolod magad, vagy mégsincs kedved játszani, akkor semmi baj, mert a nevezés úgyis csak akkor aktiválódik, ha megérkezik a négyzet. Ekkor én rögtön írok egy igazoló emailt róla, és ahány négyzetet küldesz, annyi cetlire írom fel a neved, és rögtön bedobom a "kalapba", ami ez esetben egy böhöm nagy üvegváza.

- A borítékba a négyzet(ek) mellé egy papírkára írd fel kérlek a nicknevedet és az emailcímedet, valamint az igazi nevedet és a postacímedet is, mert ha a nagy csomagokat nem is nyerheti meg mindenki, azért egy kedves kis apróságot mindenkinek küldök majd, és ehhez szükségem lesz a címedre. Ezenkívül a blogod vagy weboldalad címét is írd majd le (persze csak ha van), mert hetente-kéthetente megmutatom az addig beérkezett darabokat, és linkelem hozzájuk a készítő nicknevét és blogját is (már ha valaki ezt nem tiltja meg kifejezetten).

- Ha a blogotokban szántok egy bejegyzést a játéknak, azt nagyon megköszönöm, de nem feltétele a részvételnek, nyugodtan játszhatnak olyanok is, akiknek nincs blogjuk vagy weblapjuk, vagy csak nem akarnak írni róla.

- A játékot nem fogom külföldiül kiírni, csakis magyarul, magyarajkú játékosoknak. A földbolygó bármely részéről lehet nevezni, de csak magyaroknak. Ez most egy ilyen játék.

- A játék egész nyáron tart, van bőven időtök, csak az OKTÓBER 31.-i postával ér véget a játék, és utána pár napon belül szeretnék is sorsolni, de konkrét dátumot nem tudok megadni, mert ha valaki jelzi, hogy a határidő előtti napokban feladta a csomagot, de még nem ért ide, akkor természetesen megvárom, senkit nem hagyok ki a sorsolásból!

Ami a pedig magát a négyzetet illeti:

- Méretbeli megkötés: megközelítőleg 15 x 15 cm-es legyen a négyzet, nem baj, ha nem hajszálpontosan 15 centi.

- Technikai megkötés: nincs. Lehet a négyzet horgolt, kötött, vagy hímzett-kötött, lehet nagyikocka, lehet másféleképp horgolt, lehet egyszerű, lehet bonyolult, rá lehet dolgozni gombot, gyöngyöt stb, a végtelen fantáziátokra bízom, tőlem akár még varrott vagy keresztszemes hímzett vászon is lehet, csak az a lényeg, hogy akkor legyen egy horgolt kerete amivel hozzávarhatom a többi négyzethez (ilyesmire meg ilyesmire gondolok).

- Anyagbeli megkötés: szintén nincs. Ha esetleg módotokban áll válogatni, akkor nagyon hálás lennék ha minél természetesebb anyagból készülne, mert rettenetesen érzékeny a bőröm, egy műszálas ruhától fél óra alatt kiütéses leszek, tényvalóság, hogy nem én fogom a takarót viselni, hanem az ágy, szóval ez nem egy komoly megkötés, csak megemlítem, hogy a természetes anyagokat preferálom ha választhatok.

- Színbéli megkötés: nagyon is van!!! BARNA, KÉK és FEHÉR. Ennyi, de ez nagyon fontos, mert a tiri-tarka is csak bizonyos határokon belül ízléses, már persze csak ebben az esetben, mivel a kérdéses szoba színeivel akarjuk harmóniába hozni. Variációk egy témára. Színtémára. Árnyalatbeli megkötés viszont nincs. Lehet világos, lehet sötét, lehet egyszínű, vagy színátmenetes vagy mintás, csak lényeg, hogy ennek a három színnek az egyike, vagy kettős vagy hármas kombinációja legyen. Egy sima fehér vagy egyszínű kék nagyikockának is ugyanúgy fogok örülni, mint akár egy mintás kötöttnek. A fehér sem kell, hogy hófehér legyen, a piszkosfehér, vagy az elefántcsont szín is jó, csak talán ne legyen (vaj)sárgába hajló, ha lehet.

Végül pedig az utolsó feltétel, hogy a négyzetkészítés közben légy vidám, hallgass egy jó zenét, vagy hangoskönyvet, csacsogj a barátnőiddel, vagy nézz egy jó filmet, és gondolj valami gyönyörűre, hogy szép dolgokat sutyorogjon a takarónk, ha elkészül!

Ha bármi kérdésed van, a kommentekben vagy emailben is felteheted, ha esetleg valami közérdekű merülne föl, amit most esetleg elfelejtettem, azt majd beemelem a posztba is.

Nagyon szépen köszönöm előre is a részvételeteket,
és a segítségeteket, hogy közös munkával elkészüljön
a világ legtsudásabb ágytakarója!

48 db. zsibongó tömeg:

Krizantám írta...

Hát micsoda ötlet!

Pont tegnap akartam még írni, hogy nagyon szeretnék megtanulni nagyikoczkákat horgolni... A könyvet már megvettem hozzá januárban, de azóta sem jutottam sajnos horgolótűhöz... (Úgyhogy ne aggódj, ha lassan halad a takaród, mert én még az alapfázisig is alig tudtam eljutni!) :-)
Na de most ezzel a játékoddal megkaptam az utolsó lökést és inspirációt, hogy itt az idő elkezdeni... :D
Köszönöm a lehetőséget!
Akkor meg is van nyárra a következő tervem... És még tanulok is belőle! :-)))

Jövök és jelentkezem levélben...
Kriszta-Krizantám

Mademoiselle írta...

Jaj de jó! Jaj de jó!
Az első kommentelő és jelentkező, de jó, nagyon szépen köszönöm, és üdv a játékban!!! Úúúúgy izgultam, mit szóltok hozzá :-))))

Teca írta...

:)

Inspiráló a szuper ötlet és a viszonylag hosszú határidő :)

Anyinyóka írta...

Szuper ötlet, szuper ajándékokért, kár hogy nem (nagyon) tudok horgolni, de a kedvedért lehet hogy nekikezdek.

Györgyi írta...

Nahát!
Fantasztikus mókának ígérkezik!
Én épp a befejezéséhez közeledem egy hasonló méretű (tiri-tarka) takaró horgolásának amin több mint egy éve dolgozom. Azon töprengtem tegnap a vanília és puncs bejegyzésedet olvasva, hogy milyen jó lehet csak szép pasztell színekből horgolni.

Jelentkezem én is, rögtön küldöm a levelet. :)

Mademoiselle írta...

Hűha, több mint egy évig? elképesztő nagy munka lehet!!! :-))
Kicsit átírtam a szöveget, mert rájöttem, hogy nagyon szerencsétlenül fogalmaztam a tiri-tarka takarókkal kapcsolatban, néha olyan hülyeségeket tudok mondani, bocsánat :-)
Szerintem ezt szoba válogatja. Az alkotókuckómba muszáj volt ez a paszteles, mert a rózsaszín és sárga így párban nagyon hülyén tud kinézni, ha nem óvatos az ember az árnyalatokat illetően, a pasztellel viszont nem nagyon lehet melléfogni. A hálóba már nem érzem, hogy kínosan ügyelnem kéne az árnyalatokra, ha az alapszínek megvannak, akkor harmonikus lesz.
A nappali kanapéjára viszont egy hökkentően tiritarka takarót szeretnék majd, mindenféle maradék fonalakból, a szivárvány összes színeiben, ahogy esik, úgy puffan alapon, olyat, amibe be lehet bújni sötét hideg estéken egy bögre kakaóval, meg egy könyvvel, és csak úgy sugározza magából a fényt és a nyarat :-)

Laucica írta...

Tudod, hogy ha egyszer kedves voltál velem, akkor sose fogsz megszabadulni tőlem, és legalább két kockányi lesz belőlem a takaródban... nem a nyeremény miatt, hanem mert egyszerűen nagyon tetszik az ötleted! Bár belegondoltam, ha lesz, aki horgol, lesz, aki pedig mondjuk hímzést küld, vagy patchworkös kockát, akkor nem kéne a horgolásnak valami hátlap, ilyesmi? Mert a horgolás sokkal lyukacsosabb, lezserebb lesz, mint a hímzett kockák, és akkor fura lesz az összhatás, nem? Vagy a hímzésnek legyen valami megkötése?

Halász Csilla írta...

szuper ötlet...nekem felvet egy kérdést,a 15x15 ös varrott négyzet készen ennyi,és akkor akarsz még varrásráagyást? vagy varrással együtt,mert akkor a horgolt ,kötött 15x15ös négyzetekkel nem illik össze méretben, ez fontos :)))

Mademoiselle írta...

@Halász Csilla: a varrott négyzeteknél az lenne a legpraktikusabb, ha teljesen be lenne szegve, és körben lenne rajta még egy horgolt szél, mert azzal tudom a többi négyzethez horgolni a blokkot. Nehéz ezt elmagyarázni, de találtam egy képet, ami megmutatja, hogy milyesmire gondolok:
http://4.bp.blogspot.com/-WU0DNO0QMBw/Twsai2VTAKI/AAAAAAAAC_Q/yNYwIDlZVbA/s1600/DSC_0002.JPG

És persze a horgolt széllel együtt legyen 15x15 cm.

@Laucica, ha a varrott blokkoknak van egy horgolt szélük, akkor nem lesz fura a többi négyzettel összevarrva, mert lesz elég játéka az anyagnak a horgolás miatt. Az nem baj,hogy lesznek levegősebb horgolt blokkok, vagy sűrűbb kötöttek vagy még sűrűbb szövetek, attól lesz érdekesebb a dolog :-) Valszeg a legislegvégén, ha az egész takarót összeállítottam, akkor varrok neki majd egy egységes hátsó rész, béléssel vagy hogy mondják magyarul, hogy stabilabb legyen az egész.

Laucica írta...

OK:)) Meg mondjuk úgyis majd előbb bevárod az összes blokkot gondolom és akkor utána rendezgeted össze őket, és nem ahogy jönnek, sorban:)
Ami a fotón van, amit ide most belinkeltél, annak a bal oldala a jó horgolt szél (amelyik csak sima pelenkaöltés) vagy az alsó, aminek van olyan fonott széle?? Vagy mindegy, csak össze lehessen horgolni? most ilyet találtam, az első sor egész megfelelőnek tűnik: http://www.instructables.com/id/Sewing-Daisies-Kaffe-Fusion-Blanket/step4/Crochet-Edge/

Mademoiselle írta...

@Laucica: a "fonott szél"-es :-)) Az a horgolt szél ugyanis. A pelenkaöltést nem lehet túl stabilan összehorgolni, de ha valaki egyáltalán nem tud horgolni, akkor az is elég ha csinál egy pelenkaöltéses szélt, és én megcsinálom a körbehorgolást.
Amit belinkeltél az tökéletes igen.
Igen, megvárom a blokkokat, hogy tudjam rendezgetni őket, nem érkezési sorrendben varrom össze :-)

Laucica írta...

Értettem, főnök!

MICA írta...

Fantasztikus ötlet:) Ugyan én gyöngyben utazom, de meggondolom az indulást:) És nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre!

Kála írta...

Az ötlet csúcsjó és ha sikerül értékelhető szintre jutnom horgolásilag a nyáron, ki nem hagyom :-)!

Névtelen írta...

Örömmel horgolok-hímzek- még meglátom -a takaródba;-)Milyen kedves ötlet:-)
Emőke

király ildikó írta...

Fantasztikus ötlet. Már tudom is, mivel írom be magam a takaró-örökkévalóságba! :)Majd ott duruzsolunk neked kórusban a fázós estéken.:)

Szilvi írta...

Szia, írtam mailt amiben kicsit aggodalmaskodtam a sokféle anyag miatt, de látom már, ez nem probléma számodra. Nekem nem annyira jönne be a hímzett vagy varrott kocka a horgolt meg kötött mellé. De lehet, hogy én gondolom rosszul és állati jó lesz majd együtt. Nagggggyon kíváncsi leszek a végeredményre.

Mademoiselle írta...

Nem probléma, mert a végén az egésznek lesz majd egy egységes hátsó része, úgyhogy nem lesz zavaró.

Horgolt és vászon keveréket meg láttam már, nagyon szépen tud kinézni, itt van például ez:
http://blog.craftzine.com/crochet_fabric_blanket.jpg

Hidd el, ha mindenki marad a barna-fehér-kék kombónál, akkor tarkaságában és anyagváltozatosságában is harmonikus lesz majd. Meg sok múlik majd azon, hogy milyen sorrendben állítom össze. Szerintem nagyon klassz lesz, én szinte már látom magam előtt :-)
Pár négyzetet én is csinálok majd bele mutatóba, horgoltat is hímzettet is.

Unknown írta...

Egyrészt imádni való ötlet, másrészt kicsit utállak, mert én is hasonló ötleten gondolkoztam.... így azt nemigen tudom elsütni már, de sebaj! :DDD Úgyis épp kockákat horgolok.... barnákat is ;)) Szóval a hiányzó száz mellé még befér legalább egy újabb koczka.

Barbaral írta...

Nagyon jó ötlet, jelentkezek én is.
Csak annyit szeretnék tudni, hogy a hímzett négyzetekre milyen mintát szeretnél?

Mademoiselle írta...

@Barbaral: Olyat amilyen neked tetszik :-) csak a színei stimmeljenek :-)

En - Hababann: azért ha mégis elsütöd majd, akkor rám számíthatsz egy-két koczka erejéig:-)

Barbaral írta...

Oké:)

Névtelen írta...

Jelentkeznék én is ha lehet.


Szép napot
Andi

pinya kolada írta...

Hát ez jópofa ötlet, jelentkezem, megy mindjárt a mail!
Én is kötöttem már egy ágytakarót, találsz róla képet a blogomban a KREATIV alatt.

Mademoiselle írta...

pinya kolada, megnéztem az ágytakaródat, és azonnal idekiabáltam az uramat is a géphez megmutatni, hát ez valami eszement gyönyörű!!! És 8 évig tartott!! istenkém azok a fák... elképesztően ügyes vagy! .-))

pinya kolada írta...

:) köszönöm!
Hátttt igen, a 8 év alatt többször is elbizonytalanodtam, így utólag kicsit csodálkozom is, hogy befejeztem :D

nefer írta...

eszméletlen jó ötlet :), gratulálok hozzá....és remélem lesz fent fotó a végtermékről!...sok sikert :)

erzsó írta...

az ötlet szuper!

ha belefér patchwork-kocka is, akkor megküzdöm a rövid- és hosszúpálcákkal... vagy beveszek még valakit a buliba és körbehorgolja ő :)

Csillagos írta...

Jaj, de nagyon részt vennék, mert a nyeremények gyönyörűségesek, de hát nem bírok efféle alkotó-képességekkel... Sok örömet a nyerteseknek!

Katalin írta...

én vállalom Csillagos, hogy a nevedben is küldök két kocát

lehet ilyent?

Mademoiselle, írok emilkét?

Katalin írta...

hoppácska mi történt, triplán látok? csask egyszer szóltam:(

Mademoiselle írta...

Szia, semmi gond, törlöm a triplákokat :-))
És persze, nevezhetsz Csillagos nevében is, nagyon örülök, hogy így mindketten részt vesztek a játékomban :-)

Ibolya írta...

Az ötlet, az valami fantasztikus. Ezért érdemes élni, szuper az inspiráció, és igen, kiteszem a blogba.

Villő írta...

Miért csak most látom ezt a bejegyzést?????:) Annyira jó ez az ötlet, hogy kilépek az anonimitásból és küldök én is. MOst kezdtem horgolni tanulni és angyon beleszerettem. Szóval mindjárt jelentkezem is! (Hoppá, most látom, a nyereményt még meg sem néztem, mert anélkül is annyira jó ötlet!):D

Kösöznöm a bejegyzéseidet!

Anton írta...

Megpróbálok összehozni egy négyzetet. Persze csak kissé trehány módon fog sikerülni, ugyanis sem kötni sem horgolni nem tudok. Így azt meghagyom neked.

Jucus írta...

Edittől találtam ide Hozzád és nagyon eredeti az ötleted! Nagyon tetszik, éééés nem (csak)a meglepik miatt. Alszom rá egyet és jelentkezem!:o)

Mademoiselle írta...

Köszönöm mindőtöknek, repesve várom :-)

kepi táska írta...

Sziasztok!

Krizantámt oldaláról kerültem ide. Nagyon tetszik az ötlet, és ahogy előttem írták már, nem az ajándékok miatt. Olyan izgalmas, hogy egy csomó ember munkája, kedves gondolata vesz majd körül. Szerintem aurája lesz a takarónak. :-)
Remélem lesz még annyi időm, hogy részt vegyek a játékban!

iri írta...

Diceretre meltoan szep-jo-felemelo otlet!Nem tudom ha resztveszek, de kovetem!

Theia írta...

Én csak most látom ezt a takaró-pojektet, és bár nem ígérem 100%-osra,de ha találok megfelelő fonalat és nem felejtem el, mire a fonalaim közelébe kerülök ismét, szívesen beszállok. :)

molani írta...

Jajj de nagyon jó ötlet! Épp ma készítettem egy barna-fehér blokkot. Mindjárt le is mérem, és ha jó a méret, akkor készítek Neked is.

Bertushorgol írta...

Szia!!!Én is szeretnék jelentkezni!!!Még ma vagy legkésőbb holnap küldöm a mail-t!!!És mit szólnál a Baby Red Heart fonalhoz?Igaz, hogy 100% polyacryl, de a babák érzékeny bőrének van kitalálva, és én is ezt használom a gyermekemnek( szintén érzékeny bőrű!)Várom válaszod!Szerintem " csudaszép" lesz a takaród!!!

Mademoiselle írta...

Szia Bertus .-) Ha azt mondod, hogy bababiztos a fonal, akkor részemről rendben, és nagyon köszönöm :-))

pinya kolada írta...

Megkaptad a mailem? Küldtem már 2-t is, az egyiket vasárnap, várom a címet, hova küldjem a kockákat...

Mademoiselle írta...

Igen, meg köszi hogy szóltál, kiderült, hogy a spamok közé tett egy csomó levelet, nem is vettem őket észre :-( Válaszoltam ott is .-)

Névtelen írta...

Múlt héten feladtam,nagyon remélem,hogy odaért,meg,hogy tetszik is:).
Szia!
Veréb Andi

Katalin írta...

nem lelek infót a takaróról, kész lett? összejött? mi vab?

Imecs írta...

hát már december végefelé van, ennyi idő alatt már igazán össze lehetett volna rakni azt a takarót.
ez már majdnem illetlenség, néma csend és........