2011. szeptember 21., szerda

Egy kész, maradt tizenegy...

A napirendemnek hála - amit persze nem tartottam be, viszont sebesebb munkára ösztönzött - már el is készült egy téma a TucatListáról, méghozzá a sormintás lenvászon kéztörlők. Ezeket a darabokat a funkció mellett egy-egy szeretve szeretett kincsem ihlette, amiket oda is fotóztam melléjük.

Becsipkézett kéztörlők a fürdőszobába az idevetődő vendégek számára. Azért a vendégeknek, mert nekem nincs szívem összevizezni őket, vendégek meg amúgy is csak fényévente egyszer jönnek ide, és általában az is az anyukám, aki elég megbízható ahhoz, hogy neki se legyen szíve összevizezni őket:A kompozíciót a legszebb Sajou hölgyek ihlették (akiket szintén nincs szívem befonalazni), a mintákat Anne Van Damme: Dentelles, galons & rubans című könyvéből néztem ki,
a fonal DMC 3802, a csipke pedig a helyi kézműves boltból való:Díszkonyharuhák a zöld konyhámba. Azért dísz, mert teljességgel kizárt, hogy én ezeket bepiszkítsam, csak nézni szabad, de azt nagyon:Afféle homesweethome stílusban képzeltem el őket, vidéki jelleggel, és a legtündéribb Theodora Cleave gombjaim ihlették, amiket időtlen idők óta őrzök féltékenyen, és néha előveszem, hogy gyönyörködjem bennük egy kicsit. Minták lsd. fönt, fonal DMC Perlé 8/580, a csipkét pedig a drága Laucicától kaptam ajándékba, egyenesen a provence-i nagyipadlásról!
Díszkonyharuhák az anyukám barna konyhájába, megelőző csapásként, mivel ő elvből elkunyiz mindent, amit enkezemmel készítek, de ezúttal eleve számítottam rá, így neki is hímeztem/csipkéztem dolgokat, hogy a föntieket végre megtarthassam magamnak:Csuhékisasszonykáim ihlették, akik a kandallópárkányon laknak: a csukott napernyős Anne Shirley, a nyitott napernyős pedig természetesen Diana Barry. Minták ugyanonnan (ha jól emlékszem), fonal DMC 839, csipke Sajou:

3 db. zsibongó tömeg:

Flier Judit írta...

Anne Shirley odalenne a gyönyörűségtől, ha látná ezeket! Én is odavagyok, csak nem tudom olyan szépen kifejezni magamat, mint ő. Csodásak, egytől-egyig!

Kála írta...

Jajdenagyon... És tuti senki nem merné használatba venni őket, az teljesen kizárt :-D

Leki-Rita írta...

Nagyon szépek lettek♥!
Csuhékisasszonykáid gyönyörűek!!!