2009. október 22., csütörtök

Spud & Chloë - Bumble Up Scarf

Ez csak egy olyan Kicsike Kötögetős Posztocska, arról amin épp most dolgozom. Spud és Chloë a két legkedvesebb barátom most nekem, ők a Blue Sky Alpacas új termékei, pihepuha fonalakkal, káprázatos színekkel, nem lehet ellenállni nekik.
Az a jó ebben a vastag Outer fonalban, hogy gyors sikerélményt biztosít, ennek a sálnak úgy nagyjából délután három körül kezdtem neki, és az én igen-igen kezdő tempómmal is idáig jutottam este hétre. Super bulky! Szombaton ebben a sálban megyek vízitornázni, aztán megsétáltatom a városban, hogy mindenki lássa majd, de igazán mindenki :-)

(sajnos nem sikerült jól lefotózni a színeket, igazából nem ennyire jajdezöld ez, sokkal pasztelesebb árnyalatú)
yarns: Spud & Chloë Outer - Soapstone (#7200), Peat (#7204)
needles: Clover Bamboo 10mm
pattern: Bumble Up Scarf by Kim Hamlin

7 db. zsibongó tömeg:

dviki írta...

Hogy milyen jóóóóó ez a sál!:))))) Nagyon jó a mintája, nem is tudom, hogy te tényleg kezdő vagy-e!?! Nem hiszem!:D
Én inkább színátmenetes fonallal próbálkozom (most kezdek bele én is a napokban ;) ), minthogy két különböző színt váltogassak!?!?

Mademoiselle írta...

Tudod milyen könnyű?! Én is azt hittem, hogy na, majd egyszer talán sikerül nekem is ilyet kötni, aztán mikor végre kikódoltam a minta utasításait, kiderült, hogy ez teljesen kezdő szintűeknek való. Nincs benne semmi ördöngősség, nagyjából annyi, hogy egy sor sima, meg egy fordított, és pont úgy kell benne színt váltogatni, mint egy sima keresztbecsíkos sálnál, oszt annyi! :-)

Monika írta...

Hűha!!!!!!Micsoda szép lesz!!!!Nagyon bonyolultnak tűnik,de ha te mondod,hogy nem az.....

Euthymia írta...

Szia, ez tényleg csudi egy sál!! :)

kriszti írta...

Ez gyönyörű!!! Kedvet kaptam én is, bár a nulláról kezdeném :) A fonalakat ott vetted, vagy esetleg van netes rendelésre lehetőség?

Kriszti

Mademoiselle írta...

Szia Kriszti :-)
Konkrétan ezeket a fonalakat neten rendeltem, de ezt a fajtát néha nálunk is lehet kapni. Általában a netről szoktam azonban, az oldalsávomban a Kedvenc boltok résznél alul van négy kötős online bolt, amik közül a Laine-et-Tricotban (ez francia) és a Loop-ban (ez meg angol) kapható széles választék Blue Sky Alpacas és Spud and Chloe fonalakból. Elég drága, úgyhogy még nem vettem túl sok színt belőlük, de nem lehet nekik ellenállni, mert olyan csodás élő színek, teljesen beléjük vagyok szeretve :-)

kriszti írta...

Köszönöm szépen az információt, Kisasszony! :)
Már csak kötni kéne megtanulnom :)))