2009. június 9., kedd

fonalakról...

Általában DMC-fonalakat használok a hímzéseimhez, de nagy lelkesedéssel próbálok ki bármi mást is, ami felkelti a figyelmemet. Néha aztán bejön, néha nem, de szeretek kísérletezgetni velük.
Pár hete fedeztem fel a L'atelier du pic vert nevű weboldalt, ahol saját készítésű, kézzel festett fonalait árulja Sophie Pérot. Most ezeknek a fonalaknak a lázában égek, hihetetlenül ragyogó, élő színeket varázsol azokra a fonalakra, általában virágok, gyümölcsök, vagy más természeti szépségek ihletik meg, és én mondom, nem hibáz el egyetlen árnyalatot sem. Minden évszakban más a kínálat, az évszaknak megfelelő színekben, és addig kapható egy-egy szín, míg ki nem fogy belőle a hölgy, akkor aztán új művet alkot.
Itt látható a két aktuális kedvencem: a Fruits Rouge és a Pensée. Melléjük illesztettem egy-egy képet arról, ami ihlette a fonal színeit, így talán érzékelhetőbb, micsoda mesterműról áradozok itt ilyen lelkesen:

(kattintsd nagyobbra!)
Az egyik kedvenc tervezőnőm (Alice and Co) már vagy másfél éve dolgozik ezekkel a fonalakkal a blogján, érdemes odalátogatni, mert ott szinte minden árnyalat látható "munka közben", amellett maga a blog is egy igazi gyöngyszem :-)

11 db. zsibongó tömeg:

bucilla írta...

Ezek tényleg csodálatosak! Én is imádom ezeket a színátmenetes gyönyörűségeket, bár picit visszatart a szemenként való varrás....persze csak úgy érvényesül igazán:( Addig is nézegetem őket!
Köszönöm az ajánlót, már megyek is szemet legeltetni:)

mariah írta...

Ezek valóban gyönyörűségesek. Kíváncsian várom, mit készítesz velük? Én is megyek álmodozni, megnézem az ajánlott blogot.))

melcsilla írta...

Gyönyörűségesek, mintha mindet a természet ihlette volna.
Én egyébként szeretek szemenként hímezni (lehet, hogy azért mert gyarló módon a "normál üzemmódban" is le - fel öltögetek:)

Nina írta...

Ugyehogyugye? Remélem, a hónap végén ha nekiállok festeni, legalább ilyen szépeket tudok én is ;)
Köszi a fotót és a linket!

Szentpyr írta...

Teljesen elbájoltak ezek a csodálatos fonalak... most jövök a blogról és a webáruházból! Azt hiszem ezek tényleg mesteri alkotások!

Kíváncsian várom, hogy mit készítesz a kincseidből!

unikat írta...

Gyönyörűek a fonalak, a blog elképesztően szép.
Nagyon köszönöm!
Alig várom milyen csodaszépséget készítesz belőlük!!

Mademoiselle írta...

Örülök, hogy szép dolgot mutathattam :-)

Nina, nagyon kíváncsi vagyok a leendő fonalaidra :-) Milyen festéket használsz?

Zsófi írta...

Köszi az ajánlót... remek színek, remek minták:)

Szecsi írta...

Köszi, köszi a blogot is és a webáruházat is! És az a kép, amit feltettél....egyszerűen csodaszép!
Én is nagyon imádom ezeket a színátmenetes fonalakat!

Laucica írta...

Perverz vagyok vagy csak éhes, hogy nekem az jutott eszembe, hogy hű, ezeket a fonalakat akár meg is lehetne enni, olyan szinekben pompáznak??

Mademoiselle írta...

Én meg virágillatot érzek mindhol :-)