2009. május 27., szerda

két füles: az ingyen és a nagyon olcsó...

Két jó tippem is van azoknak, akik hozzám hasonlóan a francia minták szerelmesei, és bár lehet hogy nem mondok újat, azért megpróbálom, hátha mégis.

Elsőként mindjárt itt a broderie.net című oldal, ahol gyakori rendszerességgel frissített mintagyűjteményt találhattok, 2 - 3 ill. 5 euro értékben. Az oldal működése rém egyszerű és gyors, a vásárláshoz nem kell jelszó, regisztráció, nincs postaköltség stb., csak kiválasztod a kívánt mintát, bankkártyával kifizeted az összeget, és egy percen belül elnavigál arra az oldalra, ahol azonnal letöltheted .pdf - formátumban a mintát online.
Emellett hetente egyszer mindenképp érdemes felnézni az oldalra, mert minden héten 4 db ingyenmintát is a nagyérdemű rendelkezésére bocsátanak, illetve vannak állandó ingyen-projectek, példának okáért így szereztem ezt az édesbájost is itt lent:

(A minta neve: La petite brodeuse ; fonal: DMC 304; anyag: natúr lenvászon-12 fils
Két szállal hímeztem egy szál fölött, csupa Félixel, azaz fél-X-el :-)

Ami a másik fülest illeti, egészen biztosan senki számára nem ismeretlen a francia De fil en aiguille magazin, ami véleményem szerint a keresztszemes magazinok alfája és omegája, ám lehet, hogy nem mindenki tudja, hogy a magazin weboldalán a régi számok is megvásárolhatók (2001-től), méghozzá nagyon kedvező áron: ha négy darabot rendelsz, akkor csak 14 euroba kerül (amúgy laponként 6,10 lenne), méghozzá postaköltséggel együtt. Utánanéztem, Magyarországra is szállítanak. Az újságokba az oldalon is bele lehet kukkantani, de sajnos csak egy-két oldalt tettek fel laponként, viszont ismerek egy blogot, aminek a tulajdonosa elég sok számra visszamenőleg beszkennelt és feltett az újságokból (meg még sok más kiadványból is) minden olyan oldalt, ami nem tartalmazza a mintát, csak a képeket, és választás előtt ezt a kis gyűjteményt végigbogarászva az ember biztos, hogy nem vesz zsákbamacskát. A blog címét kérésre emailben elküldöm, a kommentekben jelezhetők az igények. Már ha van ilyen.
_____
u.i.: Ja, majd' elfelejtettem, a De fil en aiguille oldalán is mindig van egy-egy letölthető ingyenminta, de nem tudom pontosan, hogy milyen gyakran cserélik.

u.u.i.: Nem vagyok biztos benne, hogy magyarul lenvászonnak hívják, nem ismerem a magyar keresztszemszaknyelvet, úgyhogy ha hülyeséget írtam, akkor elnézést kérek. Meg felvilágosítást is...

5 db. zsibongó tömeg:

Szentpyr írta...

Nagyon örülök, hogy Rád találtam! :)
Szépek a munkáid... de milyen szépek!!

Mademoiselle írta...

De kedves vagy! Köszönöm :-) Én is nagyon örülök, és légy üdvözölve nálam!

Nina írta...

De, lenvászonnak hívják, és csodás munka!!
Tényleg szállítják a DFEA-t Magyarországra is?

Mademoiselle írta...

Igen, direkt beregisztráltam újra egy másik emailcímmel, hogy megnézzem, és Magyarország is ott volt a legördülő menüben.

mammka írta...

Már teljesen bezsongtam ennyi szépség láttán és ennyi informácoó olvasásán.Jaj,a hímzés!!!!!Szívem csücske a foltvarrás mellett,de olyan jó,hogy a kettőt tudom konbinálni!